Eszterházy Károly Egyetem - Jászberény

ELŐALKALMASSÁGI VIZSGA

2018. január 24-én (szerdán)nyílt nappal egybekötött előalkalmassági vizsgát szervezünk az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán azok számára, akik 2018. február 15-ig tanító, óvodapedagógus és csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakra kívánnak jelentkezést benyújtani.

10.00 órára várjuk a Campus oktatási épületébe a jelentkezőket. A nyílt napot követően, a vizsgák megkezdése előtt, rövid tájékoztatót tartunk az Apponyi teremben.

Vizsga időpontja: 2018. január 24. 12 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus 5100 Jászberény, Rákóczi út 53.

Bejelentkezés e-mailben lehetséges 2018. január 22-ig a következő címen: jb.felvi@uni-eszterhazy.hu

 

A jelentkezés alkalmával az alábbi adatok megadása szükséges:

név, cím, telefonszám, szak megnevezése (amely(ek)re az alkalmassági vizsgát le kívánja tenni)

Az előalkalmassági vizsga célja: lehetőséget adni a jelentkezés benyújtása előtt az alkalmasság mérésére, megállapítására. Alkalmatlanság esetén a jelentkező a felsőoktatási felvételi eljárás keretében szervezett alkalmassági vizsgán (2018. május 23. – június 9. között) azt megismételheti, javíthatja. Az eredményes előalkalmassági vizsgát, amennyiben az ének-zenei, beszéd-, testi, egészségi alkalmassági vizsgák követelményei a Felsőoktatási Felvételi tájékoztatóban leírtakkal azonosak, az intézmények kölcsönösen elfogadják, tehát azt elegendő egy helyen (egy alkalommal) letenni.
Az egészségügyi alkalmasságot a háziorvosnak kell igazolni az egészségügyi lapon. A kitöltött és a jelentkező által aláírt egészségügyi lapot az alkalmassági vizsgán kell bemutatni.

 

Nyilatkozat egészségügyi alkalmasságról nyomtatvány

 

Az alkalmassági vizsgára hozza magával:

- személyazonosságát igazoló okmányát, lakcímkártyáját
- a végtagokat szabadon hagyó testnevelési sportfelszerelést
- 10–15 népdalból álló listát
- a kitöltött egészségügyi lapot
- a vizsgadíj befizetéséről szóló hitelt érdemlő igazolást (csekkszelvényről, átutalásról)

Az Egyetem felvételi szabályzata a vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségei fedezésére egyszeri, 4.000 Ft eljárási díjat határoz meg. A díj befizetésére szolgáló csekk a Campus Oktatási Csoportjánál személyesen kérhető.

A befizetés a 10035003-00336121-00000000 számlaszámra történő banki átutalással is teljesíthető. Mindkét esetben, a közlemény rovatban a jelentkező nevét, az intézményünkbe első helyen megjelölt szakját és a KSB00RKOO kódot fel kell tüntetni! A banki átutalásnál a kedvezményezett neve: Eszterházy Károly Egyetem.

 

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Laptop program

Az intézmény képzéstámogató szolgáltatásainak egyike a hallgatói laptop program, amelyben hallgatóinkat "saját" notebookkal látjuk el! A feltételekről beiratkozást követően tájékozódhatsz!

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!

Kövess minket